You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dvorska luda

U vreme vitezova, postojao je predak "stand up" komičara koji se može poistovetiti sa naslovom ovog teksta i čiji je zadatak, kao i danas, bio da mami osmehe. Vreme vitezova je odavno prošlo ali u ovom modernom vremenu, Monfis se pobrinuo da sačuva profesiju komičara.

Foto: Australian OpenTV/ youtube

Još jedan momak čije ime može da se svrsta u sekciju ‘’neostvaren talenat’‘. Kao i kod mnogih takvih slučajeva, štaviše u velikom procentu njih, krivi su isključivo oni sami. Manjina su oni koji se nađu u toj podeli a da su bili sprečeni na neki drugi način, uglavnom povredama. Sam vizuelni pogled na Gaela Monfisa upućuje logičan zaključak da se radi pre svega o ozbiljnom atleti, jer nije klasičan tip tenisera po samoj građi i više podseća na olimpijskog sprintera. Sama ljubav prema tenisu ga je i odvratila od te discipline, s obzirom da je kao klinac osvajao školska prvenstva u sprintu i bio smatran za ozbiljan potencijal na tom polju. Brzina je svakako nešto što je bitan adut Francuza, ali na žalost njegove karijere, glavni adut je nešto drugo. On je svoj cilj pronašao u zabavljanju publike i razbijanja monotonije. To mu je donelo popularnost širom tura, gde mu kolege neretko dodeljuju laskavu titulu najsmešnijeg igrača. Isto tako, isključilo mu je dugme za dalji napredak i veliku karijeru. Njegova najveća sposobnost leži u tome da gde god da se nađe i sa kim god da igra, u stanju je da napravi pravu zabavu. Nekako se vodi onom parolom YOLO i nema nameru da je se odrekne koliko god bio dugo u tenisu.

Najveći domet jednog ovakvog zabavljača je 6.mesto na ATP listi. Kada se uzme u obzir sve navedeno iz prvog pasusa i konkurencija danas, onda je pravo čudo kako uopšte ima mesta za njega. Ta činjenica sama pojačava izraz ‘’neostvaren talenat’’, jer ga ima u tolikoj meri da i pored svega toga, uspeva da ispliva pored najboljih.  Kada je u fokusu, Monfis može biti prava noćna mora od protivnika. Počevši od neprobojne odbrane pa sve do nadrealnih proklizavanja po kojima još nosi i nadimak ‘’Sliderman’’. Širom interneta mogu se naći razne kolekcije njegovih monstruoznih udaraca u rangu Delpa ili Gonzalesa. Raznolik igrač ,svestran, koji je ostao zauvek zarobljen u telu tinejdžera. Dok kod drugih taj klasični period dođe i ode, kod La Monfa je njegov verni saputnik i može se reći zaštitni znak. Svako je nekad izrazio želju da se vrati u detinjstvo a Monfis nije iz njega ni odlazio. Za velike uspehe, mora da se napravi ozbiljan presek, ali opet ko smo mi da sudimo o tome šta je njegov životni cilj? Možda je pred početak karijere i sam želeo da na neki način bude upamćen sem velikih rezultata. Možda je samo želeo da bude uvek glavna figura i bude okarakterisan kao vrhunski šaljivdžija.

Foto: Capture/Instagram/mptennispodcast

Sudeći po godinama (33), sve smo bliži i njegovom odlasku, tako da treba ceniti ono što Monfis donosi tenisu. Za razliku od drugih pokušaja koji žele da budu u centru pažnje, Gael se često ponaša šmekerski na terenu i zato su njegovi potezi prosto rečeno legitimni. Skromnih 8 titula koje je osvojio u slobodnom prevodu mogu da nose naslov ’’8 puta kada je Monfis bio ozbijan‘’.Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten