You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Lens Stivenson je "rođen spreman"

Nije ništa novo kada se kaže da je NBA liga jedan veliki cirkus. To svi vidimo. Sve je počelo 80-ih i kako je vreme prolazilo postajalo je sve vidljivije do dana današnjeg, naročito pojavom interneta i društvenih mreža a televizija je uvek i bila prisutna da začini sav taj cirkus raznim tv emisijama. Sada imamo vrhunac svega kada npr. vidimo da se dva igrača preko tvitera raspravljaju ili svadjaju. Amerikanci su pomešali sport, zabavu i biznis. Svako ko prati NBA to vidi. Ali dobro, živ se čovek na sve navikne nekako. Ono što bode oči je izmena pravila od pre par godina, gde se za ‘’poprek’’ pogled dobija tehnička greška, o fizičkom kontaktu da ne govorimo. Tako danas imamo da je današnji NBA postao mnogo mek i u većini slučaja negledljiv. Utakmice podsećaju sve više na sastanke neke političke stranke u kojoj svi članovi imaju samo jedan cilj, novac. Sve je manje igrača koji na parketu prave ‘’šou tajm’’, na prstima obe ruke se mogu nabrojati igrači koji podsećaju na staru gardu igrača, a jedan takav je bio i Lens Stivenson. Kažem bio, jer je otišao u Kinu i potpisao ugovor na godinu dana za 4 miliona, pa će sada Kinezi uživati u njegovim ludorijama na parketu, a i van parketa. Dovoljno je reći da ima nadimke ‘’mr show’’ i “born ready”.

Foto: Twitter/StephensonLance 

Draftovan je 2010. u drugoj rundi drafta od Indijane Pejsers, a igrao je još u šest klubova od tada. Prošle sezone je bio u Lejkersima sa svojim ‘’prijateljem’’ Lebronom Džejmsom i prosto je neverovatno da su igrali tamo zajedno s obzirom na istoriju njihovih sukoba u periodu kada je Lens igrao za Indijanu, a Lebron za Majami i Klivlend. Verovatno nema ljubitelja NBA košarke koji nisu videli Lensovo duvanje u Lebronovo uho, a to delo je samo jedno od mnogih urnebesno smešnih provokacija kojim je Lens pokušavao da izbaci Lebrona iz takta i van ritma, nekada mu je uspevalo, nekada baš i nije. Često je i Lebron uzvraćao i dobijao tehničke greške iznerviran zbog neke provokacije. Pre dve godine su igrali jedan protiv drugog u prvoj rundi plej ofa, bila je to jedna super interesantna serija u kojoj je Lebronov Klivlend izašao kao pobednik protiv Lensove Indijane, na parketu je prštalo na sve strane a Stivenson je bio motivisan kao nikada ranije da njegov tim prođe u narednu rundu, Lebron ga je čak i javno optužio da je igrao prljavo.

Foto: Capture/Facebook/The Real Lance Stephenson

Ne zna se tačan razlog zbog čega je baš Lebrona uzeo na zub, ali ajde da pretpostavimo da je zbog toga što je Lebron u to vreme bio najbolji igrač na svetu, samim tim i sve Lensove provokacije dobijaju na značaju, jer ne bi bilo ni malo smešno kada bi Lens dunuo u uho, npr.  Kevinu Lavu ili Udonisu Haslemu. Lens Stivenson je prirodno takav, voli da se šali i van terena, pravi razne smicalice svojim saigračima. Jednostavno takav mu je temperament, što bi se reklo ‘’luda glava’’, pa moguće da nije slučajno što je promenio toliki broj ekipa. On u svaku utakmicu unosi svoju neverovatnu energiju, bez obzira da li igra protiv najjačih ekipa ili najgorih, svađa se sa protivničkim igračima, skakuće na parketu, pleše i igra, komunicira sa publikom, a zaštitni znak mu je kada pogodi trojku, tada rukama imitira da svira gitaru. Mnogi misle da Lens ne shvata ozbiljno košarku, međutim naprotiv. On na utakmicama daje sve od sebe da njegov tim pobedi, samo radi to na drugačiji način, na način koji nije robotizovana košarka, već košarka koja puni dvorane sa navijačima koji hoće da vide kvalitetnog igrača a pritom smešnog, igrača koji će uraditi neku zezanciju i izmamiti svima osmeh na lice. A smešnih situacija ima na pretek. Dešavalo se da ima loptu u posedu a mislima odluta ko zna gde i zaboravi da je na utakmici pa napravi korake hodajući kao da je u običnoj šetnji, dešavalo se često i da je rezultat tesan a on želeći da bude atraktivan u stilu Džejsona Vilijamsa loptu pošalje u peti red publike.

Foto: Capture/Twitter/StephensonLance

Prošla sezona Lejkersa je bila u žiži javnosti mnogih samo zbog toga što Lebron i Lens igraju zajedno, svi su se pitali kako će njih dvojica sarađivati posle svega kroz šta su prošli ne tako davno u međusobnim sukobima. Ispostavilo se da su izgladili odnose bez ikakvih problema, verovatno nisu bili najbolji ortaci, ali se videla neka pozitivna hemija između njih. Par puta se desilo da Lens postigne trojku a Lebron sa klupe imitira sviranje gitare ili onaj sada već čuveni ‘’krosover’’ protiv Vašingtona, žrtva je bio Džef Grin, a Lebron i cela klupa Lejkersa su skočili oduševljeni i ušli na parket.

Bilo kako bilo, ovakvih igrača je sve manje u najjačoj ligi sveta. Lens ima 29 godina i ako ga povrede zaobiđu, igraće još otprilike 3-4 godine na vrhunskom nivou. Igrači kao što je on su potrebni NBA košarci. Svi obožavaoci ove lige se najiskrenije nadaju da će se "mr show" vratiti tamo gde mu je i mesto.

Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten