You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tempirana bomba

On je takva vrsta igrača da se najbolje može opisati baš po ovom naslovu. Nema ga nigde nedeljama, mesecima, a onda se dogodi takva eksplozija koja rezultira ogromnom kolateralnom štetom. Ovo je članak o čoveku kome retko ko može da parira kada prezubči u svoj ’god mode’.

Foto: Body Language

Često opisivan kao debeljuškast, ne toliko atletski građen. Međutim to ga nije sprečilo da razvije nuklearni sistem u udarcu koji je većini slabiji. Često svi beže sa te strane, ili maksimalno pokušavaju da umanje aktivnost na istoj, ali u njegovom slučaju šablon igranja na bekend, uopšte nije toliko pametna taktika. Ako ste opremnjeni najnovijom tehnologijom protiv-raketnog sistema, onda pak i možete da probate, u suprotnom ostaje jedan krater. Mnogi teniski fanovi će se složiti u vezi njega i njegove igre generalno. Nije najbolji, nije uvek među samim vrhom, ali ima taj neki faktor X koji ga ipak čini jednim od posebnih. Vavrinkin detonator je tokom karijere odlučio da upali crvenu lampicu 3 puta, što je rezultiralo osvajanjem 3 grend slema. ( AO 2014, RG 2015. i USO 2016.) Izuzev finala sa Rafom, gde je Španac imao problema sa fizičkim stanjem, ostala 2 je dobio protiv Đokovića i to protiv Đokovića koji je bio na vrhunskom nivou. Novak nije imao snage za više od 2 seta ukupno iz tih finala. Na kom nivou treba da bude jedna osoba, da igrača takvog kalibra kao sto je Đoković ostavi potpuno nemoćnim? Ali ta tempirana bomba je podešena da radi sa vremena na vreme, dok većinu vremena provodi nakupljajući tenziju i mirno odbrojavajući. Jednostavno objašnjenje zašto je sa svoje 34 godine osvojio samo 16 trofeja.

Foto: Capture/Instagram/sports.memorabilia

Trenutno je 3 godine bez nekog većeg trofeja, od osvajanja USO. Pitanje je koliko može da uradi nešto u nekom narednom periodu i da li je u njegovom sistemu ostalo mesta za još neku eksploziju. Uvek se postavlja i pitanje motivacije, jer Vavrinka polako korača ka veteranskom statusu. Radnje i van terena su u dobroj meri znale da uticu na njegovu igru. Stan the man je jednostavno postavio sebi prioritete i jedno je želja fana a jedno želja samog igrača. Ukoliko se pak odluči da pod stare dane izgura najbolje, onda mu nista sem tog najboljeg neće značiti. Samo na taj način može da se suprotstavi apsolutnim vladarima. U suprotnom bez prebacivanja u višu brzinu, protiv njih deluje kao običan random igrač sa izrazito negativnim omerom ( 3-19 RN, 3-22 RF, 6-19 NĐ ). Kao i Endi Marej, koji se često pripisuje uz njih, mora da se svrsta u neku svoju kategoriju. Koliko god imao svoje toplo-hladno periode, Vavrinka definitivno ne ostavlja utisak igrača koji će biti zaboravljen kada završi karijeru. Ljudi prvenstveno vole da gledaju jak muški tenis, lep, atraktivan, koji on često i prikazuje. Njegov bekend mozda nije najelegantniji, ali zasigurno je najubitačniji i retko ko može da kaže da ne voli da ga vidi na delu. Uspeo je da stvori sinonim za svoju ličnost i na pomen tog udarca njegovo ime će se uvek naći u samom vrhu.

Foto:Capture/instagram/espntennis

Nadmoć koju je prikazivao Stan u svojim najboljim mečevima prosto tera čoveka da se zapita zašto ne može da se dešava češće? Odgovor možda i leži u tome zašto je Vavrinka samo na periode najbolji – jer nema kapaciteta za konstantu. Njegova igra u ’god modu’ deluje prilično zastrašujuće i ubitačno, ali ta igra i konkretno taj nivo je i dalje samo neka prolazna faza. Pored svega toga, on će i dalje uvek biti igrač koga ne želite sa suprotne strane mreže.

Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten