You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tihi ubica

U svakom horor filmu se ubaci poneka kliše scena, gde pojedinac mora da prođe kroz mračnu ulicu , a iz tame niotkuda iskače nešto strašno. U ovom slučaju žrtve su defanzivci a velika strašna neman je niko drugi do Filipo Inzagi.

Foto: football365

Nosio je taj epitet duha kroz celu karijeru i čudo je što nije dobio nadimak ‘’Kasper’’ ili nešto slično, jer celokupno njegovo postojanje i oružje X se sastojalo upravo u toj činjenici. Često je izgledalo da ništa korisno ne radi na terenu sem što je često flertovao sa ofsajd linijom, a onda kao grom iz vedra neba, uvek u pravo vreme na pravom mestu! Bio je izrazito težak igrač za čuvanje, ne zbog nadprosečne tehnike, već upravo zbog te činjenice. Njegov osećaj za putanju, oko za prazan kutak u šesnestercu bio je nešto što je predstavljalo njegov ‘edge’ i što ga je odlikovalo kao igrača. Važio je za fudbalera koji retko ne koristi šansu kada se u njoj nađe, jer Pipo je gotovo sve svoje golove koje je dao u karijeri, postigao iz kaznenog prostora. Nadogradnje i karakteristike koje viđamo u PES-u pod imenima ‘’goal poacher’’ i ‘’fox in the box’’, mogu se pripisati kao životne osobine  Filipa Inzagija. Istina je da se kalibar i profil igrača kakav je bio superpipo ne rađa i pojavljuje često na fudbalskoj sceni. Njegova ljubav prema fudbalu i emocije koje je ispoljavao posle svakog postignutog pogotka, samo još više dižu značaj njegovog nasleđa. To je bila prava ljubav, prava radost, bez trunke glume i uvek rado podeljena sa saigračima. Mnogi zaboravljaju podatak da je gospodin iz Pjaćence postigao 197 golova u karijeri, te se svaka šala upućena na njegov račun smatra irelevantnom.

 Upravo je u istoimenom klubu počeo svoju fudbalsku karijeru, da bi u periodu od 4 godine ujedno iao na pozajmice u Albinolefe I Veronu. Nakon kratkog perioda u Parmi godinu dana kasnije, eksplodirao je u Atalanti i na 33 utakmice postigao 24 pogotka. Juventus ga je otkupio za skoro 12 miliona evra i Inzagi je u tom periodu od ’97 do ’01 izgradio status rasnog napadača. Postigao je ukupno 57 golova za Juve pre nego sto je prešao u Milan gde je kasnije i okončao karijeru. Nakon što ga je zamenio David Trezege na mestu klasičnog napadača, Inzagi je sklopio sjajan odnos sa tada Ševčenkom i zajedno su uspeli da osvoje Ligu šampiona 2003. upravo protiv njegovog bivšeg kluba. Milan je klub gde je Inzagi definitivno ostavio najdublji trag. Proveo je period od 2001. do 2012. Igrajuci za giganta iz grada mode. Doprineo je svojim golovima osvajanju mnogih trofeja, od čega je i kljucni igrač sa 2 gola u revansu protiv Liverpula 2007. Na mnogo načina Pipo je imao značajniju ulogu u timu nego što je bilo ko mislio. On je bio uvek factor iznenađenja, kec u rukavu, džoker. Često je izgledao da ne kažem smotano sa loptom, ali ta 2-3 dodira koja je imao u kaznenom su u 90% slučajeva značila siguran pogodak, kako nogom tako i glavom. Nema te osobe da ospori njegov kvalitet, pa je tako mislila i nacionalna selekcija gde je bio regularni učesnik 10 godina. Reprezentativnu karijeru je zavrsio 2007. dovoljno kasno da uspe da se okiti i titulom svetskog šampiona.

Foto: dailymail

Na mnogo načina Inzagi je postavio neke nove standarde. Služio je kao primer mlađim generacijama, a njegov epitet čoveka koji je stalno u ofsajdu većinu puta i opravdao. Međutim, svaki put kada je lopta prošla kroz sve defanzivce, oni su sa dozom straha upućivali poglede ka sudiji u nadi da se trese zastavica. Svaki put kada se to nije desilo, unapred su znali da ih čeka novo izvođenje sa centra.
Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten