You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
sport

Lampardova želja vredna 44.4 miliona funti!

Kao što je već poznato, Frenk Lampard je preuzeo ekipu Čelsija tokom leta, u periodu kada je na snazi bila zabrana dovođenja novih igrača.

Da podsetimo, FIFA je februara 2019. godine uputila londonskom klubu odluku o zabrani transfera u dva naredna prelazna roka, a ista je trebalo da traje do februara 2020. godine. Takozvani transfer ban uveden je nakon detaljne analize Međunarodne fudbalske federacije, gde je FIFA pronašla preko 150 nepravilnosti prilikom dovođenja blizu 70 mladih igrača (u pitanju su bili igrači do 18 godina) u poslednjih nekoliko sezona na Stamford Bridž, kao i sumnjivi poslovi oko učešća "trećih strana" u transferima.

Na ovakvu odluku federacije Čelsi je uložio žalbu već nakon dva meseca, tačnije u aprilu, međutim, ona je odbijena od strane Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS). Tako je klub sa Stamford Bridža propustio letnji prelazni rok, a Frenk Lampard je i pod takvim okolnostima nekako uspeo da dovede svoju ekipu do trenutno 4. mesta u Premijer ligi, odnosno plasira Čelsi u nok aut fazu Lige šampiona.

Foto: Capture/Instagram/FrankLampard

Već početkom decembra, Frenki je doneo lepe vesti. Druga po redu žalba na ranije pomenutu odluku Federacije je usvojena od strane iste pravne instance (Suda za sportsku arbitražu u Lozani), pa će Lampard od 1. januara 2020. godine konačno moći na fudbalsku pijacu.

Biće veoma zanimljivo posmatrati kadrovske prioritete Lampardovog Čelsija, a među prvima je svakako supertalentovani Isko.

Foto: Capture/Instagram/Iscoalarcon

Radi se o vrhunskom dvadesetsedmogodišnjem fudbaleru sredine terena, koji uvek nekako "trpi" zbog Realove rotacije i formacije. Ukoliko Real prihvati sasvim razumnu ponudu Čelsija od 44.4 miliona funti, londonski Plavci bi dobili ogromno pojačanje na sredini terena. Florentino Perez je izjavio da je zadovoljan ponudom i da će je ubrzo razmotriti.

Foto: Capture/Instagram/Iscoalarcon

Isko bi, sasvim sigurno, uneo jednu novu dimenziju u igri Čelsija i podigao ekipu na mnogo viši nivo. Izgleda da Lampard želi da utroši deo od 150 miliona, koliko bi trebalo da predstavlja budžet za januarski prelazni rok, upravo na način dovođenja malo zvučnijih imena. 

Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten