You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
sport

Velike ambicije Karla Anćelotija

Šezdesetogodišnji italijanski stručnjak i trostruki osvajač trofeja Lige šampiona, Karlo Anćeloti, najavio je da ima u planu da ostane na Gudisonu onolko koliko je potrebno da Everton ostvari svoje ambiciozne namere u budućnosti.

Foto: Capture/Twitter/MrAncelotti

U decembru je Italijan potpisao ugovor sa Karamelama do leta 2024. godine, ali će ostati u klubu sve dok Everton ne postane tim koji će se boriti za trofej Premijer lige i biti regularan i konstatntan učesnik u evropskim takmičenjima.

Veliki uticaj na igru Evertona dolaskom Anćelotija jasno je uočljiv. Osvojenih 17 bodova iz 8 mečeva na koliko je Karlo vodio ekipu iz plavog dela Liverpula, zapravo je veliki uspeh imajući u vidu da je u istom periodu samo gradski rival Liverpul sa osvojenih 24 bodova ispred njih.

"Potpisao sam četvorogodišnji ugovor i hoću da završim svoj posao, da ostanem ovde i dam sve od sebe. Nakon toga, ako bude bilo mogućnosti da ostanem, voleo bih to. Ambicija i ideja su da ostanem duže. Klub ima velike ambicije da bude kompetitivan u Premijer ligi i u Evropi. Radimo na tome. Baza tima je veoma dobra. Imamo nekoliko mladih igrača koji se razvijaju. Godinaom za godinom, mi ćemo se dokazati", rekao je menadžer Evertona.

Na pitanje gde vidi klub za 3 godine, Karlo Anćeloti je izgovorio:

"Mislim da će Everton biti na vrhu tabele, boriti se za trofeje i biti respektabilan protivnik u Evropi", zaključio je .

Inače, Everton je početkom decembra prošle godine bio na 3 boda od zone ispadanja, ali je nakon otpuštanja Marka Silve i angažovanjem Karla Anćelotija klub trenutno na 5 bodova od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Ovim podatkom jasno se vidi koliki je zapravo uticaj velikog Karla Anćelotija.

Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten