You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
sport

Preminuo Džeri Sloun

Legendarni trener Jute Džez preminuo je danas u 78. godini života zbog komplikacija od Parkinsonove bolesti i Levijeve demencije tela.

Foto: Capture/Twitter/utahjazz

Igračku karijeru je počeo u Baltimor Buletsima i tamo je proveo samo jednu sezonu. Potom je igrao za Čikago Bulse 10 sezona, ali su mu igračku karijeru prekinule povrede. 

Džeri Sloun je svoju trenersku karijeru počeo u Čikago Bulsima kao pomoćnik a ubrzo je postao i prvi trener tog kluba (1979 - 1982). Za te tri sezone Bulsi su igrali samo jednom u plej-ofu, to je označeno kao neuspeh i Sloun je bio otpušten. Godine 1985. je prešao u Jutu Džez i tamo se zadržao sve do 2011. Sa Jutom je igrao dva puta veliko finale (1997 i 1998).

Parkinsonova bolest je ista bolest koja je pogodila boksera Muhameda Alija. U pitanju je poremećaj nervnog sistema koji utiče na govor i kretanje. Vremenom se stanje pogoršava. Izlečenje je navodno nemoguće, samo se lekovima mogu kontrolisati simptomi. Levijeva demencija tela je odraz Parkinsonove bolesti, ali uzrokuje pad mentalnih sposobnosti. Slounu je dijagnoza otkrivena u aprilu 2016.

Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten