You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
sport

TORONTO POKAZAO DUH ŠAMPIONA

Neverovatan preokret Reptorsa je viđen juče na utakmici sa Dalasom, gosti su u jednom trenutku imali i 30 poena prednosti, ali je u poslednjoj četvrtini viđen čudesan preokret.

Foto: Capture/Instagram/raptors  

Toronto je dobro počeo utakmicu, kontrolisao je tempo igre i vodio je sa 18-6 na 3.06 do kraja prve četvrtine, Dalas tada traži tajm aut a iz igre Toronta izlaze Ibaka i VanVlit. To se osetilo u fazi odbrane kod domaćih i na kraju prve četvrtine je na semaforu stajalo 20-17.

U drugoj četvrtini Dalas je konstantno bio u egalu, Toronto nije mogao da se odlepi sa više od 5 razlike. Prvo vođstvo na utakmici gosti imaju na 4.17 do kraja 34-36 i sve do poluvremena se prednost povećavala, na odmor se trojkom Porzingisa uz zvuk sirene odlazi rezultatom 42-51.

Treća četvrtina nam je donela raspad sistema Toronta, igrači Dalasa su pogađali iz svih pozicija. Prednost je rasla sve više i na 3.23 do kraja četvrtine je viđena prednost gostiju od 30 poena razlike, ali ipak u poslednju deonicu Dalas ulazi sa +23.

U poslednjoj četvrtini uloge se menjaju, sada Dalas ima raspad sistema, promašuju otvorene šuteve i gube lopte a Toronto polako topi prednost. Na 8.05 do kraja, Lauri, Boušer i Dejvis smanjuju na -10 a Dalas traži tajm aut. Pauza od dva minuta nije pomogla gostima, Lauri i Boušer nastavljaju da zatrpavaju koš Dalasa i na 5.30 do kraja rezultat je 95-95. Publika je prosto "poludela" i taj momentum je šampion lige iskoristio. Prvo su došli u vođstvo 98-97, zatim Lauri pogađa dve trojke za +5, međutim Dalas i dalje u igri drže Porzingis i Hardavej Jr i gosti dolaze opet u vođstvo 32 sekundi pre kraja. Sledeći napad Toronta i Boušer zakucava za 108-107. Dalas traži tajm aut, ostalo je još 19 sekundi. Na manje od 2 sekunde do kraja, Brunson šutira za pobedu Dalasa i promašuje, Boušer hvata loptu i posle faula Fini-Smita iz slobodnih bacanja postavlja konačan rezultat 110-107.

Lauri je predvodio Reptorse sa 32 poena (7 je imao na poluvremenu), Boušer je ubacio 21, Holis-Džeferson 18 i VanVlit 10 poena.
U Dalasu se istakao Brunson sa 21 poenom, Porzingis je ubacio 19, Pauel 17 i Hardavej Jr. 16 poena. 

Podeli ovu objavu

0 komentara
Pretplatite se na naš bilten